Опашката на земјот


Опашката на земјот / Рус Вакрилов, Бугарија, 2016, 32“

Четворица алпинисти од Бугарија, се на експедиција во Патагониските Анди со цел да го снимат првото бугарско искачување на Серо Торе.

После една година на тренинзи и подготовки, тимот поминува два месеци во Патагонија, обидувајќи се да го искачи овој забележителен и важен врв, но силните ветрови и лошите временски услови ги одвраќаат до очај.

По неколку неуспешни обиди и повреди, кога изгледа како шансите да се загубени, тимот стигнува до Поинсенот, а исто така искачува и првенствена насока на Ел Мочо.

Партнери

Медиуми