Урука 2 - Издание Багабус

Урука 2 – Издание Багабус / Ерик Григоровски, Канада, Бразил, 2017, 8’

Од режисерот: „По едно мое незгодно патување во Багабус, во јуни 2016 година, каде бев заедно со тим мои пријатели (наречени „Момците“), бев инспириран да направам нов филм: Хуго и Филипињо се повторно на карпа (далечна игла во средината на глечерите) и се соочуваат со сите предизвици на алпинистичкото искачување: замрзната и влажна карпа, лоша комуникација помеѓу партнерите, внатрешни демони кои зборуваат глупости, селфи стапчиња и лошо, постојано променливо време.“

Партнери

Медиуми