ПАРАСОЛ

ПАРАСОЛ, Јоханес Ајцетмилер/Јеб Хардвик, Австрија, 2018, 30’

Пионерот на хенг, одличниот музичар Ману Делаго, го најавува својот уникатен и восхитувачко инспиративен филм, во кој тој води ансамбл од 7 музичари на експедиција во Алпите. За време на искачувањето, групата со своите инструменти изведува најнови композиции на различни локации и на различни надморски височини.

 

Партнери

Медиуми