ЕСЕН – сезона во долината

“ЕСЕН – сезона во долината“ – Рус Вакрилов, Бугарија, 2017, 29’

На страна од „фанфарите“ за снежни биваци, освоени планини и херојски искачувања, една мала, маргинализирана група на качувачи, ѕирка во густите шуми на планината Рила, обидувајќи се да го усоврши молекулот на слободното качување во неговата најчиста форма.
Тоа се нарекува болдеринг.
Но, никој не ги разбира сериозно.
Ниту тие самите.
ЕСЕН е филм за болдерингот во една од најспектакуларните сезони од годината, кога во шумите на Рила има експлозија на топлите есенски бои. Температурите брзо опаѓаат, постои силна енергија и се’ си доаѓа на свое место - за да може да се случи и таа магија.

Партнери

Медиуми