ПОВИКОТ НА МРАЗОТ

ПОВИКОТ НА МРАЗОТ, Бенјамин Сото Ферарис/Кристобал де Алба де ла Пења, Мексико, 2017, 30’

И покрај тоа што живеат во земја каде што големи формации на мраз практично не постојат, Хектор Понс де Леон и Даниел Араиза, се подготвуваат да станат првите качувачи на мраз од Мексико кои ќе се искачат на „Слипстрим“ – замрзнат водопад во канадските планини, висок илјада метри. Овој краток документарен филм, го раскажува нивниот пат и пречките кои тие ќе треба да ги поминат, за да го достигнат својот сон. 


Партнери

Медиуми