ЕЛБРУС

ЕЛБРУС, Лорен Жаме, Франција, 2017, 70’
 
Патување кон Северниот Кавказ и легендарниот Елбрус, највисоката планина во Европа со своите 5642 метри. Преку оваа авантура, Лукас Свијковски и Тибо Духосал набрзо ќе увидат дека помеѓу локалните Балкари, население со големо наследство и историја исполнета со војни и легенди – има многу повеќе од тоа што само очите го гледаат.
 
 

Партнери

Медиуми