ЛЕТАЊЕ ДО 8000 МЕТРИ

ЛЕТАЊЕ ДО 8000 МЕТРИ, Антоан Жирард/Жереми Шенал, Франција, 2017, 41’

Антоан Жирард леташе со параглајдер преку северниот дел на Пакистан, носејќи го со себе и својот шатор, прелетувајќи 1200 километри и летајќи 19 дена – соло преку Хималаите. Имајќи се само себе како партнер, тој леташе преку овој восхитувачки планински предел и достигна висина од 8157 метри, при што имаше можност да ужива во погледнот кон Броад Пик – од горе.

 

Партнери

Медиуми