ПСИХО ВЕРТИКАЛА

ПСИХО ВЕРТИКАЛА, Џен Рендал, Велика Британија, 2017, 65’

Базиран на неговата многу продавана автобиографија „Психо Вертикала“, ова е сиров и емотивен портрет за комплексниот живот и мотивацијата на писателот и „смешкото“ Енди Киркпатрик – човек кој најверојатно нема шанси некогаш да биде прогласен за „херој алпинист“ во Британија. Филмот е исплетен околу 18-дневното соло искачување на Ел Капитан во Јосемити.

Партнери

Медиуми