ЗАБАРДАСТ

ЗАБАРДАСТ, Жером Танон, Франција, 2018, 54’

Интимен патувачки дневник за неверојатна фрирајд експедиција во срцето на Каракорам. Потрагата по една од најубавите планини за скијање на планетава, со нејзините 5880мнв. Место каде се спојуваат фрирајдот и алпинизмот. Вистинска авантура.

 

Партнери

Медиуми