ФРАНЦУЗОТ

ФРАНЦУЗОТ, Мишел Смит, САД, 2018, 15’

Жак „Французот“ Уо е икона во Колорадо. Тој има 82 години и не престанува да скија, вози планински велосипед и да се натпреварува во циклокрос.
Тој е силен спортист, но вистинската приказна е во тоа како тој нас не’ инспирира со неговата заразна љубов кон животот, силни приказни за преживување и способноста да се спростистави на стареењето со насмевка – за неговото повеќедецениско влијание во заедницата!

Партнери

Медиуми