ДАУЛАГИРИ, ИСКАЧУВАЊЕ ДО БЕЛАТА ПЛАНИНА

ДАУЛАГИРИ, ИСКАЧУВАЊЕ ДО БЕЛАТА ПЛАНИНА, Гијермо Глас/Кристијан Харбарук, Аргентина, 2017, 76’

Алпинист и режисер, започнува патување низ Аргентина, за да се сретне со двајца пријатели со кои се обидел да направи искачување до еден врв во Хималаите.
Сам, но и со нив, тој ќе се обиде да разбере што се случи со Дарио, четвртиот пријател, кој одлучи да продолжи да оди нагоре и беше единствен кој не се врати жив од експедицијата.

Партнери

Медиуми