ЕВЕРЕСТ ЗЕЛЕН

ЕВЕРЕСТ ЗЕЛЕН, Жан-Мишел Жорда, Франција, 2017, 53’

Зад авантурата на Еверест, се крие трагична еколошка и човечка реалност, која започнува на висина од 8848 метри, а завршува во отворените депонии во Катманду – најзагадениот град на планетава.

{youtube}v=Hky5c6YO3Qs{/youtube}
 

Партнери

Медиуми