ЗВУКОТ НА ТИШИНАТА – РОДЕН ГЛУВ

ЗВУКОТ НА ТИШИНАТА – РОДЕН ГЛУВ, Филипе Вудли, Швајцарија, 2018, 12’ Млад човек, роден целосно глув, се соочува со исклучување од општеството уште од најмала возраст. Исмеван од своите врсници, прогласен за будалетинка од своите наставници и ставен да работи во подрумот на своето прво работно место во банка – сепак Робин Гилон, го наоѓа својот пат надвор од сето тоа, а благодарение на скијањето.

Партнери

Медиуми