ФИНАЛЕ ’68

ФИНАЛЕ ’68, Габриеле Кану, Италија, 2018, 66’

Пеесет години по искачувањето на првенствената насока на Пјетра дел Финале, двајца браќа, пасионирани вљубеници во планините, одлучуваат да заминат на авантура по патеките на пионерите кои први влегле во историјата на овие локалитети.
Резултат на тоа е патување низ дивината во потрага по сеќавања и откривања, вертикални искуства со истражување и поминување на тринаесет главни карпи во областа Финале Лигуре – а во исто време и средби и споредби со главните личности од минатото.

Партнери

Медиуми