НА ВРЕМЕ

НА ВРЕМЕ, Енди Мејсер, САД, 17’

Ова е приказна за двајца луѓе, кои ја поминуваат патеката преку Арктичкиот Круг во Гренланд, долга 240км, за помалку од четири дена. Филмот го прикажува нивното патување, кое секако е физички предизвик, но и емотивно отворање. Мајк Чејмберс и Џејсон Антин го прават ова патување за време на студените зимски денови во 2018 година и ги истражуваат своите мисли околу татковството, фамилијата и авантурата и како вистинската рамнотежа помеѓу овие три работи е неопходна за нивна радост. 

Партнери

Медиуми