ЕВОЛУЦИЈА НА СОНИШТАТА

ЕВОЛУЦИЈА НА СОНИШТАТА, Карина Брунауер, Австрија, 2017, 27’

Што се случува кога пасијата по вашите соништа ќе се намали? Дали едноставно застанувате? Или почнувате да го барате тоа што недостасува и откривате нови цели и соништа? Патувањето на Ева и Џеки ги носи од нормалните ски патеки, во скијањето во високите планини - кое им дава поголема слобода. За време на тоа патување, тие откриваат еден поинаков аспект во скијањето – ски алпинизмот. Во оваа нова дисциплина, тие треба да се соочат со нови предизвици и да ги совладаат своите стравови. Тоа е нивната еволуција на соништата и ве покануваме да погледнете како таа се случува.

Партнери

Медиуми