ТАРФАЛА

ТАРФАЛА, Јоханес Остергард, Германија, 2016, 27’

Далеку на север над арктичкиот круг, блиску до највисоките планини во Шведска, еден човек одбира да го живее својот живот како домар во осамен планински дом. Повлекувајќи се од своите обврски и секојдневни работи, во студените арктички, зимски невремиња, тој се посветува на пронаоѓање на мир во умот од животот кој го живеел. Како изгледа патувањето во потрага по среќа, кога животот не е споделен со пријатели и луѓе кои те сакаат?

Партнери

Медиуми