МАМА

МАМА, Војтек Козакиевич, Полска, 2017, 45’

Спортски качувач и мајка на две деца, после 20 години живеење на својата пасија, се посветува на нова цел: искачување на насоката која до сега не е искачена од жена. Приказна за Кинга Оциепка – Гжегулска, една од најважните личности во последните две децении во полското спортско качување.

Партнери

Медиуми