ЖЕНСКИ ПАТИШТА

ЖЕНСКИ ПАТИШТА, Дукас Сандра/Таранто Јуниор Франциско, Франција, 2017, 29’

Ова е документарен филм кој го истражува светот на планината преку силата на жените. Во него се појавуваат три главни ликови: Марион Поитевин, Лив Сансоз и Мартина Чуфар-Потард. Преку интервјуа откриваме што тие споделуваат, но и што ги одвојува една од друга преку патиштата во нивниот живот, но пред се’ ја откриваме силата на жената во целиот нејзин потенцијал.

Партнери

Медиуми