Ни требаат бели дробови – трчање преку Пиринеите

„Ни требаат бели дробови – трчање преку Пиринеите“, Лудовико де Маистре, Италија, 2019, 68мин Трчање 900 километри во 9 дена преку Пиринеите, со преку 60000 метри качување и симнување – од Атлантикот до Медитеранот. Ултра-тркачот Себастиано Арлота, не’ носи во екстремна авантура која ја демонстрира силата на физичкото достигнување, моќта која може да ја создаде пасијата и посветеноста потребна човекот да се адаптира на непознатото и да бутка преку своите граници.

Партнери