Тор

„Тор“, Инаку Урести Арбулу, Шпанија, 2018, 41 мин

На 42-годишна возраст, Силвија Тригуерос ја заврши една од најтешките ултра треил трки која постои: Тор де Гант. Тоа е трка со должина од 330 километри си искачување на 24000 метри, која води низ Алпите преку Гран Парадизо и националните и регионалните паркови Монт Авик. Финиширајќи на 5то место при нејзиниот прв обид, Силвија повторно се става во позиција да се надмине. Ќе се соочи со сите тежини кои ќе се појават, а најмногу менталните.

Партнери