Бркајќи чудовишта

„Бркајќи чудовишта“, Кристал Врајт, САД, 2018, 5 мин

Во изминатите 20 години, австралискиот фотограф Ник Моир „ги брка“ временските системи насекаде во светот. Ник поминува и низ познатата Торнадо авенија која се растегнува низ американскиот среден запад, каде што се случуваат катастрофални, а сепак прекрасни невремиња кои го добиваат заслужениот надимак – Чудовишта од рамнините.

Партнери