Манаслу

„Манаслу – планина на душите“, Гералд Салмина, Австрија, 2018, 100 мин

Ханс Камерлендер, кој има сопствен рекорд на Еверест и е ски-алпинист, после 26 години се соочува со својата трагична судбина на Манаслу (8163м) во Непал, каде што еден негов пријател загинува при пад, а друг е погоден од гром. Ханс преживува на работ на смртта.

Партнери