Валмапу

„Валмапу“, Бен Стургулвески, САД, 2018, 6 мин

Пехуенче луѓето кои живеат во денешно Чиле, зборуваат на Мапудунгин – „јазикот на земјата“. Оваа земја, нивниот универзум е познат како Валмапу. Двајца скијачи влегуваат во восхитувачката креација од антички Араукарја дрвја, воздигнувачки вулкани и оддуван снег.

Партнери