Империја на ветровите

„Империја на ветровите“, Лорен Жаме, Франција, 2018, 52 мин

Патагонија, јужниот крај на Јужна Америка - каде што границата помеѓу фантазијата и реалноста исчезнува. Помеѓу пустини и планини, двајца луѓе заминуваат на патување со должина од 1500км – до крајот на светот, во придружба на локалниот гаучо скијач, Лукас Свијковски. Но, навлегувањето во територија каде што ветрот е тој кој владее, не е лесна задача и значи многу несигурности.

Партнери