Бајандалај – Господарот на тајгата

„Бајандалај – Господарот на тајгата“, Анер Ечебариа Морал/Пабло Видал Сантос, Шпанија, 2018, 11 мин

Од внатрешноста на неговиот шатор длабоко во срцето на тајгата, Бајандалај, старешина во племето Дука, размислува за значењето на животот и смртта во најголемата шума на Земјата. Тој е последниот од редот на големите чувари на ирваси во тајгата.

Партнери