Арон Дурогати – играње со невидливото

„Арон Дурогати – играње со невидливото“, Матео Веторел/Дамјано Левати, Италија, 30 мин

Нема човек на кој животот порано или подоцна не му удрил во заби. Некои работи не можете да ги одбегнете. Тоа што е важно е да се има способноста да се состават парчињата повторно и да се тргне напред. Секоја одисеја има потреба од море: во осаменост во текот на есента во Доломитите, Арон Дурогати, докажан пилот и автентичен естет во летањето, се соочува со своето патување да научи како да се крене и да стои. Интимна и моќна приказна за кршивлоста и за човечката издржливост – да се открие летањето како чист гест и чисто искажување.

Партнери