Напитокот

„Напитокот“, Габриела Мартинез Гарза, Мексико, 2019, 7 мин

Група на животни од лагуната Катазаха, ќе се соочат со опасноста од загадување и ќе мора да ја искористат својата интелегенција и солидарност со цел да ја заштитат околината.

Партнери