Исповедувањата на еден тркач

„Исповедувањата на еден тркач“, Бачар Катар, Либан,2020, 29’

Трчањето на ултра-долги растојанија буди перцепции за лудост, посветеност и работа умот да го владее телото. Преку мешавина од восхитувачки пејзажи, екстремни човечки достигнувања и откривачки лични приказни, преку овој филм, еден докажан планински тркач ја споделува својата приказна за сопственото заздравување и прочистување, за време на неговиот обид да ја финишира 470-километарската планинска трка низ Либан, која пречи од Сириската до Израелската граница.  


{vimeo}437131289{/vimeo}

Поддржано од:

Спонзорирано од:

Член на: