Салто е Кралот

„Салто е Кралот“, Павол Барабаш, Словачка, 2020, 64’

Абзелувањето по највисокиот водопад во светот, станува голем предизвик за група пријатели од Словачка. Тие сакаат да се спојат со овој воден елемент. Нивната експедиција станува патување во непознатото и единствена сигурна точка е моќта на нивното пријателство. Дали ќе можат да абзелуваат по највисокиот водопад во светот?

Поддржано од:

Спонзорирано од:

Член на: