Во планината

„Во планината“, Лукас Ратон, Бразил, 2021, 8’

Николе Барето е бејс скокач кој живее во подножјето на иконската и мистична планина Педра да Гавеа, во Рио де Жанеиро, во Бразил. По стотици искачувања за да вежба бејс скокови, Николе развива врска со планината и нејзината шума – за многумина сметана за мистична. Со восхитувачка фотографија и интимна наратива, Николе ги споделува своите чувства и сета мудрост која ја научила од планината – и споделува колку сме мали кога ќе се соочиме со природата.


Поддржано од:

Спонзорирано од:

Член на: