Снежен живот

„Снежен живот“, Марко Трибелхорн, Австрија, 2021, 12’

Ги прославуваме подемите и падовите на пандемиската зимска сезона, оваа 2021 година, со последниот танц на нашата одбрана површина за лизгање... Гледајќи наназад на цел еден живот поминат на снег и потсетувајќи се на него, за време на овој интересен период, кога животот скоро запре.
Чевствувајќи го нашиот студен пријател со меланхоличен, поетичен, но сепак прекрасен поздрав.

Поддржано од:

Спонзорирано од:

Член на: