Одржувајќи рамнотежа

„Одржувајќи рамнотежа“, Михаил Лиников, Русија, 2020, 2’

Постои едно тивко место на Земјата. Кога се доаѓа до него, специјални луѓе, прават специјални нешта. Тивко, скромно – за себе.
Овој краток филм е снимен во 2020 година, во сибирскиот природен резерват Столби, а во него, Ратмир Мухаметзинов, прави слободно, соло качување на „Вториот столб“ покрај „Задоволството на Пушкин“ – насока со повеќе должини и француска оцена 
6c+/6b/7a+.

Поддржано од:

Спонзорирано од:

Член на: