High Scardus Trail

High Scardus Trail, Александар Донев, Македонија, 2121, 7'

Нурнете во шареноликите пејзажи и неверојатните глетки на High Scardus Trail и нејзиното уникатно опкружување во срцето на Западен Балкан, преку возбудливите авантури на Нора и Мики.
High Scardus Trail е транснационална планинарска патека која се протега помеѓу три држави, Северна Македонија, Косово и Албанија, поврзувајќи ги нивните култури, места и луѓе. Името потекнува од латинското име на Шар Планина, најголемиот масив во регионот – Скардус или Шарена Планина. 
Краткиот филм High Scardus Trail e продуциран од Mustseedonia a поддржан од проектот Поддршка на диверзификацијата на економските активности во руралните подрачја на Југоисточна Европа (СЕДРА) имплементиран од Германското друштво за меѓународна соработка (ГИЗ) по налог на Германското сојузно министерство за соработка и развој (БМЗ).

Поддржано од:

Спонзорирано од:

Член на: