Пајаци


Пајаци / Филипо Салвиони, Италија, 2016, 100“

Во 1946 година, група на млади од Леко, формираа здружение чии членови ја делеа желбата да качуваат планини и имаа силна потреба за авантура.
Така се оформија „Пајаците од Леко“.

Користејќи архивски материјали, необјавени снимки и интервјуа, овој филм ја следи неверојатната приказна на младите сонувачи, кои за кратко време станаа референтна точка за целото глобално качувачко движење.

Партнери

Медиуми