Одметник - легендата за Фред Беки

Одметник - Легендата за Фред Беки / Дејв О’Леск, САД, 2017, 95’

Фред Беки е оригиналниот американски одметник качувач, чие име привикува мистерија, восхит и критика – уште од 1940-тите години. Неговото тврдоглаво и посветено трагање кон освојувањето на врвови, значеше и осаменички живот поминат во патување, при што остави долга трага на одбиени партнери и изгубени љубови.

Неговата животна приказна на бунтовен спортист, кој преку своите монументални првенствени искачувања и елоквентни книги, инспирираше генерации на качувачи да тргнат кон планините - за прв пат раскажанa токму преку овој филм!

Партнери

Медиуми