На север од познатото

На север од познатото / Гевин Меклург, Канада, 2017, 52“

Кога Кевин Меклург реши дека сака да ги помести границите на експедициското параглајдерство, не можеше да одбере посурова, покомплексна и посилна патека. Во терен каде што мечките се во поголем број од луѓето, каде што не постојат патишта, а условите за летање се целосно непознати, Гевин и неговиот партнер Дејв Тарнер, тргнуваат на најоддалечената и најагресивата „Вои-Биви“ експедиција која што било кога била пробана: пречење на целата должина на Алjаска – без ничија помош.
Партнери

Медиуми