На потешкиот начин

На потешкиот начин / Џереми Лургио, САД, 2016, 20“

Ова е филм за 89-годишниот тркач на големи дистанци, БобХејс. Тој започна да трча на своја 61-годишна возраст и секоја година од тогаш, тој учествува на повеќе од 30 трки – на растојанија од 5 до 50 километри.
„Немам потреба да ги правам нештата на полесен начин. Треба да ги правам на потежок, затоа што имам време и тоа ме одржува во форма,“ вели Хејс.

Партнери

Медиуми