“Rock Empire” 8a

“Rock Empire” 8a, Две девојки на голема карпа / Станда Митач, Чешка, 2017, 34“
 
Краток филм за искуството на две девојки од Чашка, кои се одлучуваат да ја искачат насоката Рок Емпаер со оцена 8а. Насоката е прилично страшна и долга 500м, па девојките се принудени и да преспијат на самата карпа – прво вакво нивно искуство. За време на вториот ден нив ги зафаќа и силно невреме – неочекувано, бидејќи во Вади Рам (во Јордан), има по 2 дождливи дена во годината...

Партнери

Медиуми