621км нон-стоп

621км нон-стоп / Филип Фортин, Франција, 2015, 52“

Преминувањето на Алпите: поминати 621км и искачени 40000 метри. Неверојатнио предизвик кој планинскиот тркач Паскал Блан, си го поставува на самиот ссбе – на 50-годишна возраст.
Негова цел: поставување на рекорд, поминувајќи ја митската ГР5 патека.
Од крајбрежјето на езерото Леман, до Медитеранот, Паскал и неговите пријатели ја живеат најневеројатната човечка и спортска авантура на своите животи.
Партнери

Медиуми