Вести

Ден долг 50 години

Ден долг 50 години, Алберто Шампликоти, Италија, 2014, 30’
 
Џиџи Марио и Фернандо Ди Филипо: два живота, две приказни – обединети од пасијата и љубовта кон планините. Пред повеќе од 50 години, тие станаа дел од историјата на алпинизмот – на планината која е симбол за Апенините: Гран Сасо. Таму во еден ден тие искачија две нови насоки, кои во годините кои следуваа, станаа тест за сите идни генерации на алпинисти.

Партнери

Медиуми