Од океанот до небото

Од океанот до небото, Мајкл Дилон (Австралија), 2019, 106

Наскоро по трагичната смрт на неговата сопруга и најмалата ќерка, Сер Едмунд Хилари ја започнува својата најголема авантура – патување со брод и пеш по целата должина на светата река на Индија: Ганг. Или ќе го чини по живот – или ќе го врати во живот.


Партнери