Големиот момент

Големиот момент, Игнаси Лопез Фабрегас (Шпанија), 2020, 13

Познато хоби на качувачите е искачување на врвовите на највисоките планини. Главниот протагонист има една последна цел за конечното комплетирање на специјалната колекција: тој невозможен врв, тој кој е одлучен да го искачи – без разлика на се’.

Жената – на која и станува досадно да го чека својот сопруг да се врати од планинските авантури исполнети со возбуди, одлучува да започне своја авантура и да се обиде на некој поскромен врв. Со тоа што е жена, таа ќе треба да надмине препреки кои ќе се покаже дека се потешки отколку самото достигнување на врвот.

Судбините на двата карактери се соединуваат преку таа потрага по своите цели.

Партнери