Плима

Плима, Манон Куба (Франција), 2019, 30

Една ноќ. На напуштените ски падини, само што не започнало ноќно скијање. Антоан, кој има 25 години, му се придружува на тимот. Во средината на светот, започнува хипнотизирачкиот балет на машините, кои неуморно го оформуваат пејзажот. Одеднаш, планината згрмува. Застанат во ноќта, Антоан започнува патување во пределот помеѓу митовите за планината која застрашува и восхитува.

Партнери