Рајско (Патување кон замрзнати водопади)

Рајско (Патување кон замрзнати водопади), Даниел Блоер/Јонас Шилд/Николас Хојац (Швајцарија), 2020, 18

Во зима, Алпите стануваат рај за врвни алпски спортови. Огромни водопади замрзнуваат и креираат уникатни формации. Овој филм ги прикажува трите најубави тури за искачување на мраз во Швајцарија – од една невообичаена перспектива. Приказна за ризикот, одговорноста и убавината на природата.


Партнери