Ајде Чино

„Ајде Чино“, Тобиа Пасиџото (Италија), 2019, 10'
Приказна за пријателството помеѓу алпинистичкиот фотограф Ренцино Косон и големиот италијански алпинист Џорџо Бертоне. Тие беа првата италијанска наврска која се искачи на северната страна на Ел Капитан, во Калифорнија.

Партнери