Едноставно

„Едноставно“, Титоан Бесире, Швајцарија, 2021, 15’

Краток филм посветен на скијањето. Едноставно.

------

Филмски проект кој го следи патот на Лорен – за неговата еволуција во и околу скијањето. Негов фокус се големите планини и пудрестиот снег и тој собира тим со себе, кој ќе му се придружи во неговите авантури надвор од ски-стазите. Тоа значи турни скијање за пристап до новиот терен, откривање планински домови и воопшто – „аутдор“ живеење!

Партнери

Поддржано од

Член на: