„Оставштина на Мјур“, Макс Бушини, САД, 2021, 25’

„Оставштина на Мјур“, Макс Бушини, САД, 2021, 25’

Во 1965 година, легендарните качувачи, ТМ Херберт и Ивон Шуинард, ја искачуваат насоката „Мјур“ на Ел Капитан, минувајќи при тоа низ брутално невреме - без шанса да имаат да бидат спасени. 55 години подоцна, ТМ Херберт страда од Алцхајмерова болест и има потешкотии да се сети за тоа свое иконско качување. Неговиот син, Том Херберт, се одлучува да се обиде да постави рекорд во најбрзо искачување на насоката на неговиот татко - во сеќавање на неговата неверојатна оставштина.

Партнери

Поддржано од

Член на: