„Адам Ондра: Поместување на границите“, Јан Шиманек/Петр Заруба, Чешка, 2022, 77’

„Адам Ондра: Поместување на границите“, Јан Шиманек/Петр Заруба, Чешка, 2022, 77’

Адам Ондра е еден од најдобрите качувачи на денешницата. Тој е вистински виртуоз, кој качувал на најтешките карпи во светот. Но, под постојано растечкиот притисок од медиумите и публиката, неговата желба да качува се менува во обврска да победува. Погледнете ја оваа восхитувачка, интимна приказна за животот и кариерата на човек кој станува едно со својата пасија.

Партнери

Поддржано од

Член на: