„Балкан Експрес“, Филип Бекер/Јоханес Мулер, Германија, 2022, 40’

„Балкан Експрес“, Филип Бекер/Јоханес Мулер, Германија, 2022, 40’

Возење велосипед и скијање по најдивите планини во Европа.
Алпинистите Макс Кронек и Јохен Месле, купуваат билет за воз за во еден правец, од Минхен до Солун и започнуваат со враќање – користејќи ги само своите велосипеди и скии за таа цел. При тоа, тие имаат можност да ги истражуваат планините на Балканот, барајќи ги најубавите ски линии и запознавајќи се со локалните планински заедници.
Овој документарец ги раскажува нивните лични искуства при поминувањето на тие 2500 километри. Тоа е предизвикувачка авантура, со која се поминува големо растојание и која е пристап за почит во целта да се стигне до дел од најдивите планини во Европа.

Партнери

Поддржано од

Член на: